Den här helgen har det varit den stora rasspecialen i Ulriksdals slottspark. smiley

I lördags, den 23 augusti, var det Mälarpinschern SDPV-14. Det var Lady som ställdes ut, i juniorklass, hon fick Very good. Trixie och mamma Nova var med som sällskap och hejade. Maria och Theo var också med. Theo skulle ha deltagit i “Barn med hund” med Nova, men en stund innan det var dags ångrade han sig. Det var förlagt så sent på dagen så Theo hann bli nervös och ville hellre åka hem.

Idag, söndag, var det SSPK (Svenska Schnauzer och Pinscherklubben) som var arrangörer. Där ställde vi både Lady och Trixie. I Ladys klass var det åtta deltagande hundar, hon fick Excellent och en 4:e placering. Vi är så glada att det går framåt för henne. Hon börjar få bättre självförtroende även fast det fortfarande behövs träning.
Trixie, som inte ställts ut eller tränat någonting på ca. ett år fick idag Very good. Hon var lite osäker på bordet men vi är nöjda med hennes resultat och kritik. Med lite mer träning kommer det säkert gå bättre. 🙂

Vi har också varit på utställning i Eskilstuna, den 16 augusti, med Kenzo. Han ställdes i Championklass och fick Excellent med Ck, Bhkl 1, samt blev BIM (Bäst i motsatt kön)!

Nu har vi varit hemma i nästan två veckor, efter att ha varit på landet hela sommaren. Det har varit skönt för hundarna att få springa lösa ute på tomten.
Sista veckorna hade vi tidvis ganska mycket rök från den stora branden. Vid oss ligger det en stor gård, som numera står tom, den användes till att evakuera kor från brandområdet. Det känns skönt att man nu fått branden under kontroll!

Vi hade också trevligt besök på landet av Lasse och Karin med hunden “Chippen”, som är en mycket trevlig Schipperke. Han och Kenzo kom väldigt bra överens.

Pepzi är anmäld till en unghundskurs som börjar i september, vi hoppas att hitta en viltspårskurs sedan för honom.
En utställning återstår under hösten, det är i Gimo den 14 september. Sedan blir det såklart Stockholm Hundmässa i december.

Lady:

Ulriksdals slottspark:

SSPK utställningen:

Trixie:

Chippen och Kenzo: