Igår fick vi hem en av Novas “valpar”, Starpinsch Dizzy miss Lizzy “Lizzy” som vi sålde som valp för tre år sedan. Hennes familj hade bestämt sig för att omplacera henne och hörde av sig till oss först. Vi kom överens om att vi skulle ta tillbaka henne och nu är hon hemma här igen för att stanna. Vår förhoppning är ju att hitta livslånga hem till våra valpar men ibland fungerar det inte så. Tur var ju då att vi hade möjlighet att ta tillbaka henne. Hon är en väldigt trevlig, lugn och fin hund.

Vi har ju börjat träna viltspår med Trixie och på viltspårkursen, som vi gick i höstas, var hon väldigt duktig! Vi har fortsatt att träna själva och nu ska vi anmäla henne till anlagsprov. Det är så roligt att se hur duktiga dom är på att spåra, vi har även lagt spår till några av våra andra hundar. Det är väldigt kul!

Vi håller på att flytta upp till landet och det är en hel del arbete med det, men det kommer bli skönt sedan för hundarna att få bo permanent på landet och kunna springa ut och in. Vi har även fått ägna extra mycket tid och arbete med Zelma som nu hunnit fylla 12 år. I november fick hon en kraftig öroninflammation och vi fick åka in akut till Bagarmossens djursjukhus där hon blev inlagd. Det yttrade sig så att hon blev hastigt vinglig, ramlade omkull, lutade med huvudet åt höger och kräktes kraftigt. Sedan dess har hon fått äta antibiotika och cortison i flera omgångar. Nu är hon pigg men har fortfarande vissa problem med öronen. Vi hoppas att hon ska bli bra i sina öron igen.

Lite annat som hänt:

Under Trixie`s senaste löp, i februari, försökte vi para henne med en fin och trevlig hane, men hon var inte intresserad då. Så kan det bli ibland, vi får prova nästa gång igen..

Under hösten/vintern har vi gått ytterligare två delkurser i Uppfödarutbildningen, så nu fattas bara två delkurser så är vi klara! Josefin har även läst “Hundens beteendebiologi 3” 7,5hp och går just nu en hunddagisutbildning som snart är klar.

Vi söker fodervärd till Lykke (Exeline`s Ho-Ho-Ho) som bör bo inom ett avstånd på 15 mil från Sala. Ej till familj med småbarn.

Lykke är född 2013-12-17. Hon är en väldigt glad och lättlärd liten tjej. Hon har ställts ut två gånger samt gått valpkurs. Hon behöver dock fortsatt träning och vi söker någon där intresse och tid finns för att aktivera henne. Det är viktigt att det finns tid och engagemang samt att hon inte kommer att lämnas ensam längre stunder/för många timmar per dag.

Vid seriöst intresse är ni välkomna att kontakta oss

mail: kennel@starpinsch.se tel: 0704337797

Lykke:

Lizzy: