Onsdagen den 2 november, tidigt på morgonen, föddes 6 stycken fina små valpar! Tre tikar, två röda och en black & tan och tre black & tan-hanar. Så det var en jämn könsfördelning. Det är också ganska jämnt storleksmässigt.

Efter att vattnet gått vid ca. 06.50 kom den första valpen 07.00 och vid kl. 08.43 kom den sjätte. Allt gick snabbt och lätt, Lykke var jätteduktig och skötte allt själv endast med lite stöd från oss. Vi är så tacksamma och glada att våra valpningar hittills gått så lätt och utan komplikationer.

Lykke och valparna mår bra, valparna växer för var dag. En tik kommer att stanna hos oss.

Denna kull kommer att få namn på temat “vinter” eftersom de föddes i samband med att första snön kom.

Namnen de kommer att få är:

Hanarna

S. Winter Prince

S. Iceman

S. Frosty

Tikarna

S. Snowflake

S. Snow Queen

S. Ice Crystal

Bilder på valparna kommer att läggas ut när de vuxit till sig lite och fått starta sina liv i lugn och ro med mamma Lykke.

Detta är Frejas första vinter och hon har nu upplevt snön för första gången. Hon tycker att det är så kul att skutta runt i snön. Även Zelma, 12,5 år, har blivit som valp på nytt nu när snön har kommit! Kenzo och Ellie trivs bäst i snö medan “pinnarna” helst stannar inne under sina filtar. 🙂

Vi kommer nu att uppdatera dagboken oftare vart efter att valparna växer och utvecklas så att blivande valpköpare kan följa deras första tid och även andra som är intresserade såklart, t.ex. vår fodervärd Stina som har pappan till valparna. 😉