Idag var vi på Svenska Vinthundklubbens utställning, Skokloster summer show at Strömsholm, där vi ställde Freja. Hon fick Excellent och bra kritik. Det var en fin plats vid slottet och vi hade soligt och varmt väder.

Igår blev Stjärnkullen 6 år, vad tiden går.. Sommaren 2011 satt vi och väntade med spänning på vår allra första kull. En fantastisk upplevelse! På kvällen den 28/7 -11 föddes tre små underverk, Leo Minor “Leo”, Stella Polaris “Stella” och Bellatrix “Trixie”. Nu finns ju tyvärr inte Stella med oss i livet längre, hon fick somna in i februari på grund av cancer, till stor sorg för hennes familj och även för oss.

Vår Trixie fick spåra på sin födelsedag, hon tycker ju det är så kul med viltspår så självklart skulle hon få det på sin dag! Mamma Cindy skickar nospussar till lilla Leo. 🙂

Vi har nyligen gått kursen “Vardagslydnad1” med Starpinsch Winter Prince “Lucas”. Det var kul och han var så duktig. Vi tränade bland annat inkallning och på sista kurstillfället körde vi inkallning med störning, det var inga problem för Lucas som sprang raka vägen till matte! Han kan nu “Sitt”, “Ligg”, “Sitt fint”, “Gå nära”, “Stanna”, med mera.

Vi går även på social- och ringträning ibland med Lucas och några av de andra hundarna.

Den 13 augusti ska vi på en inofficiell utställning med Lucas. Sedan blir det två utställningar i slutet av augusti, Podengoklubbens rasspecial med Freja och Minnesutställningen, i Märsta.

Strömsholms slott: