Trevlig Sommar! I år kom sommaren tidigt, vi har ju redan haft en hel månad med sommarvärme. Våra dvärgpinschrar är glada för det, de älskar ju sol och värme. Lite värre är det för våra kleinspitz med deras tjocka päls, men de håller sig i skuggan när de är ute.

Vår Zelma har hunnit fylla 14år. För ett par veckor sedan var vi hos veterinären för att kolla hur hon mår samt för att kolla hennes ögon som hon hade fått en infektion i. Zelma är något stel i bakbenen och hon visade även på lite smärta/stelhet i ryggen. De tog blodprov för att kolla lever och njurar, där var allt bra. Nu ska hon äta Metacam den tid hon har kvar. (Till ögonen fick hon en salva så det är bra nu!) För övrigt är hon pigg och glad, aptiten är bra och hon tycker fortfarande om att leka och springa omkring lite med dom andra hundarna ute på tomten. Men man märker ju att hon är gammal, vår fina, underbara Zelma.

Förra helgen, den 27/5, var vi på utställning i Gimo. Där ställde vi Kenzo och Ellie. Kenzo (SE UCH Manzamas The Way You Look Tonigt) blev BIR och fick Nordiskt Cert! Det var 7 st. kleinspitz anmälda. Ellie (Manzamas Far East Of The Sun) fick Very good.

Kenzo fick i fredags besök av lilla fina Fiona, från Vitkinds kennel, och det blev då en lyckad parning. Så nu hoppas vi att det blir valpar där i början av augusti. 🙂

Vi väntar på att Lykke ska börja löpa vilken dag som helst, då vi har planerat att para henne. Hane presenteras sedan när parning skett.

Igår var det nära att vår lilla Freja blev ormbiten.. Hon var ute på tomten och vi såg att hon tittade på något i gräset, samtidigt som hon ryggade bakåt. Där låg då en huggorm beredd att hugga, snabbt tog vi undan Freja och fick även bort ormen från tomten. Vi kollade Freja noga för att se så hon inte blivit biten och som tur var hade hon klarat sig. Det är otäckt när ormarna kommer in på tomten och nära huset.