Redan första oktober och det börjar mörkna tidigare och tidigare. Vi har varit ute på skogspromenader och hittat ganska mycket kantareller, tyvärr var det sämre med lingon. Hundarna tycker att det är kul att springa runt i skogen, vi har börjat träna lite kantarellsök med några. Men snart börjar ju älgjakten så då törs vi inte gå så mycket i skogen.

Nu har lilla Hugo Boss “Hugo” fått flytta hem till pappa Kenzo och oss. Han är väldigt orädd och nyfiken av sig. Han är så lik sin pappa Kenzo till sättet. 🙂

Lite tråkiga nyheter.. Det blev inga valpar här, Lykke gick tom tyvärr och nyligen fick vi veta att hennes fodervärd inte kan ha henne kvar. Så nu söker vi ett nytt hem till Lykke. Mer om det finns att läsa på vår hemsida under “Till Salu“. Vi vill gärna att man läser på om rasen samt att man noga tänker igenom sitt kommande hundköp, innan man hör av sig. Man måste tänka några år framåt, en dvärgpinscher kan leva ganska länge (ca. 13~17 år om de får vara friska) och vi vill ej att våra hundar ska behöva hoppa runt från hem till hem.

Lizzy har fått en juvertumör och ska opereras den 9 oktober. Vi hoppas och håller tummarna att det inte är någon elakartad tumör. Zelma har också juvertumör men det är inget vi kommer göra något åt, i samråd med veterinär. Hon är 14,5 år gammal och har blivit något stelare i bakdelen, hon äter ju Metacam och får massage. Ibland är hon bättre och skuttar omkring ute med leksak i munnen. Men vi tror tyvärr inte att vi får ha henne kvar så länge till. Väldigt jobbigt, hon har funnits med oss så länge vår fina Zelma.

Vi söker fortfarande en fodervärd till lilla Joy. Det var ett par här och hälsade på men Joy var inte alls på humör för att hälsa på dom, dom blev utskällda. Vi blev förvånade men upptäckte senare på kvällen att hon var halt och hade ont i ena bakbenet/tassen, stackaren. Inte så konstigt att hon inte hade lust att umgås med främlingar. Dessutom har hon börjat löpa. Men nu är det bra i benet/tassen, efter några dagar med vila. smiley