Nu har det redan hunnit bli nytt år, 2019. Sist vi skrev här var i oktober.. det har varit fullt upp under hösten och det är fortfarande mycket. Dels så upptäckte vi ju en juvertumör på Lizzy i höstas, som opererades bort. Den var, tack och lov, godartad och alla prover var bra! Eftersom allt var bra så beslöt vi oss för att hon skulle få flytta, till ett par som vi hade haft kontakt med ett tag innan som gärna ville ha Lizzy. Vi hade funderingar på att omplacera henne innan juvertumören upptäcktes. Hon trivdes inte så jättebra med att bo med flera hundar och hon var något rädd/osäker på vår schäfer Zelma. Det var inte ett lätt beslut. Men Lizzy har fått det bästa hemmet och bor nu mera i Uddevalla. Hon blir så väl omhändertagen och de hör av sig ibland och har även skickat foton på henne.

Sedan har vi ju letat efter ett nytt hem till Lykke. Det tog tre månader innan vi hittade ett hem som vi tyckte kändes bra. Så nu har även Lykke flyttat, för några dagar sedan. Men hon bor inte så jättelångt ifrån oss.

Vi har också varit på utställning, med lilla Hugo som blev BIR valp! Det var hans första utställning.

Ett par veckor före jul hörde en tidigare valpköpare av sig och meddelade att de tyvärr inte kunde ha kvar sina hundar, syskonen Peppe och Ipa, på grund av sjukdom/skada. Så nu har dom kommit hit, för vi hjälper självklart till med att hitta nytt hem. Vi vill ju även veta vart “våra” hundar hamnar. Men Ipa kommer att stanna hos oss och vi ska fortsätta att träna Nosework med henne som hennes tidigare matte påbörjat. Peppe söker ett kärleksfullt för evigt hem. Mer om honom finns att läsa på vår hemsida under “Till salu“.

På valpfronten så planerar vi Podengovalpar efter Freja, som beräknas börja löpa i februari. Tilltänkt hane är Cabu da Praia Azul “Nisse”, född 2015. smiley