Önskar alla läsare en trevlig midsommar. Hoppas ni gillar vår nya hemsida. 🙂
Det har hänt en hel del sedan vi skrev här sist. Vi hade ju planer på att para Freja, i mars, men det blev tyvärr ingen parning. Tre gånger var vi iväg till hanhunden, men det hände inget. Så vi får prova vid nästa löp igen som beräknas bli framåt november.

Den 24 april flyttade lilla Peppe till sitt nya hem i Linköping. Där har han en hundkompis i ungefär samma storlek, som heter Milton.

Vi tränar ju en hel del nosework och den 12 maj var vi iväg med Ipa för att göra doftprov i nosework 1, vilket hon klarade galant. Hon var väldigt snabb men även noggrann!
Hon är även nyligen ögonlyst samt patellaundersökt med resultatet u.a. Nu väntar vi på att hon ska börja löpa då vi har planerat parning. Vi hoppas att det lyckas och att det sedan blir små valpar i slutet av sommaren! Hane presenteras efter eventuell parning.

Den 13 juni flyttade vår lilla Joy till ny familj. Hon bor nu uppe i Umeå där hon har två hundkompisar. Vi får täta uppdateringar om hur det går osv.

Nu till det tråkiga..
Den 26 februari somnade vår älskade Zelma in.
Hennes kropp sa ifrån, hon hade svårt att gå och var väldigt vinglig. Hon försämrades snabbt på slutet. Sista tiden hade hon dålig aptit så vi matade henne bara med sådant som hon tyckte extra mycket om.
Hos veterinären fick hon äta köttbullar som hon älskade och godis som personalen ställt in i rummet. Vi hade även med hennes fäll, filt och två av hennes favoritleksaker.
Zelma skulle ha fyllt 15 år den 14 mars.
För oss känns det såklart jobbigt och saknaden är stor! Det känns fortfarande konstigt att inte ha henne här med oss. Det känns som att hon alltid har funnits.
Men vi är glada och tacksamma för alla år vi fått tillsammans och hon har levt ett bra liv. Vår fina underbara Zelma! Du finns för alltid med oss i våra tankar och i våra hjärtan – Tills vi ses igen!