Nu börjar sommaren lida mot sitt slut. Det känns som att denna sommar har gått väldigt fort av någon anledning.
Vi har haft två hundar som varit dåliga, först Ellie där man misstänkte tidigt stadium av livmoderinflammation och vi rekommenderades att kastrera henne. Som tur var blev hon bättre och vi besökte en annan veterinär där man gjorde ett nytt ultraljud och konstaterade att allt såg bra ut! Så det känns skönt att hon är frisk och pigg igen.

Sedan blev lilla Joy dålig med hälta i ena frambenet, feber, slöhet och kräkningar. Vi fick åka akut till Strömsholm där man tog prover som visade att hon hade en kraftig infektion. Sänkan låg på över 300 och det ska vara under 5.. Man bestämde att behandla henne för Anaplasma (bakterien smittar via fästingbett) med antibiotika och metacam. Igår avslutades medicineringen så nu får vi se hur hon mår efter det. Vi ska även kolla upp henne igen hos veterinären. Hon har gått ner väldigt mycket i vikt, hennes aptit har varit dålig.
Det är mycket oro när dom blir sjuka.

För ett tag sedan fick vi ett besök av Kennelkonsulenterna, de fungerar framförallt som stöd till uppfödarna samt kontrollerar att man bedriver sin uppfödning i enlighet med Svenska kennelklubbens regler.
Det var första gången som de besökte oss. Allt gick bra och vi hade ett mycket trevligt samtal.

Den 10 augusti var vi på vår första Nose Work-tävling, NW1 samtliga moment, med Ipa. Det blev en väldigt lång dag med mycket väntan men vi hade tur med vädret, fram till prisutdelningen då det kom lite regn.
Ipa klarade de två första momenten galant, Behållarsök och Inomhussök. De två andra gick mindre bra för oss, Fordonsök där det var en väldigt stor traktor och Utomhussök som vi inte har tränat så jättemycket på. Det blev en ganska lång väntan mellan de två första momenten och de två sista, så Ipa var lite trött och ofokuserad.
Men hon fick en tredje placering med medalj, i Behållarsök av ca. 50 tävlanden! Det blev vi väldigt glada över och lite förvånade då det var hennes (och vår) första tävling.
Nu har vi anmält till ytterligare två tävlingar och så ska vi gå en Nose Work-tävlingskurs som startar den 28 augusti. Ipa tycker att detta är jätteroligt och hon är så duktig! Det är kul att se henne när hon får på sig sin sök-sele. Hon blir väldigt taggad och vet precis vad vi ska göra.

Lilla Hugo söker fortfarande efter ett nytt hem. Det skulle nog vara kul för honom om det fanns en liten hundkompis i det nya hemmet som han kunde leka med. Nu har han Trolla som är hans bästa kompis.

Ipa med sin vinst