Nu har det gått ett år sedan vi uppdaterade bloggen. Under det året har det hunnit hända väldigt mycket. Det som påverkat oss och resten av världen mest är ju naturligtvis Covid-19, bland annat så har det inneburit begränsningar när det gäller tävlingar och träning med hundarna. Men innan pandemin bröt ut så har vi ändå hunnit tävla en del i Nose work med Ipa, hon är väldigt duktig. Vi har även tränat en hel del med deltagare från en Nose worktävlings-kurs vi gick i slutet på förra sommaren. Vi träffas ibland på olika platser och tränar samt fikar, det är både trevligt och givande.

I mars flyttade lilla Hugo boss till sin nya familj i Västerås, han har fått det så bra! Där är han ensamhund och får all uppmärksamhet och slipper bli stressad att ha löptikar i samma hem. Lille gubben.

Beträffande Joy så har hon, sedan sist vi skrev, varit på ett flertal besök på Aros veterinärcentrum i Västerås som en följd av sjukdomen hon drabbades av förra året. Där har man tagit blodprover, urinprov, kollat blodtryck, röntgat, gjort ultraljud och man har även tagit prov på borrelia, vilket visade positivt. Joy har en konstaterad kronisk njursjukdom och nu äter hon tre olika mediciner plus specialfoder vilket har gjort att hon trots allt nu mår bra och har gått upp i vikt. Hon har varit allvarligt sjuk och vikten var nere på 3 kg ett tag, nu väger hon ca. 3,7 kg. Joy kommer ju aldrig bli frisk men hon mår i alla fall bättre nu samt är pigg och glad. Vi är väldigt glada och tacksamma att vi hittade en bra veterinär som har hjälpt oss med Joy!

I februari hämtade vi vårt senaste tillskott till familjen, en liten Mittelspitz vid namn Hailey från Moony’s kennel. Väldigt glad och busig liten tjej.

Förhoppningsvis kommer vi få dvärgpinschervalpar till slutet av september! Ipa är parad och mer information kommer, just nu är det lite tidigt och säga om hon verkligen är dräktig, men tycker nog att hon visar lite tecken på det. 🙂 Vår Kenzo kommer även bli pappa när som helst men mer info om det kommer också sedan.

Ha det bra så länge, var rädda om er! Tänk på att hålla avstånd och tvätta händerna noga, det är inte över än.

Hailey