Vi har fått Kleinspitzvalpar.
Den 27/2 kom Alvas valpar, dygn 60. Fyra stycken små sötnosar, alla tikar.
Vattnet gick kl.19.45 och sista valpen var ute vid 21.34. Men den var tyvärr väldigt liten och slö. Vi gjorde allt vi kunde för att rädda den och pratade även med veterinär i telefon. Den gäspade och sträckte på sig ett par gånger, annars så rörde den sig inte så mycket. Alva var lite orolig och slickade väldigt mycket på den, hon kände att något var fel.. Efter kanske en timma så somnade den in, lilla fina tjejen. 🙁
Det är så sorgligt och man blir så ledsen. Det har alltid gått bra förut, vi har aldrig varit med om detta tidigare, tack och lov. Har varit så rädd för att något sådant här ska hända och vill inte vara med om det igen. Man går och tänker på det nästan hela tiden, men vi är ju såklart väldigt glada och tacksamma för de andra tre valparna och att mamma Alva mår bra! Hon tar väl hand om sina små bebisar. Alla tre valpar mår bra och är pigga. Men första veckan är lite kritisk, så vi får hoppas att de fortsätter må bra.
Den första tiden behöver mamma och valpar få lugn och ro. När valparna föds är de både blinda och döva och har just nu inget behov av annat än att vara med sin mamma i valplådan. Så inga onödiga lyft, det blir som att åka berg-och-dalbana i mörker för de små och det finns risk för påverkan på valpens neurohormonella system, som kan leda till ökad stressbenägenhet i framtiden. Men man kan klappa/smeka dom lätt och försiktigt, det har visat sig ha positiv effekt i utveckvecklingen hos valparna.
(Detta har vi skrivit om tidigare när Hailey fick sina valpar).

Vi kommer nu att uppdatera bloggen varje vecka för er som vill följa valparna och deras utveckling.
Tar bilder samt filmar med mobilen på lite avstånd så att det inte ska störa.

Tack till Ylva för att vi fick låna Julle (Vitkind’s Amazing Julius)!

Välkomna till världen Månkullen och sov i ro lilla änglavalp.

Idag fyller vår Kenzo (Manzamas The Way You Look Tonight) 12 år, Alvas pappa och valparnas morfar. Han fick en extra mumsig lunch och en ny pipleksak. Han älskar leksaker, lilla gubben.