Nu är valparna 5 veckor gamla. De skuttar omkring, utforskar och leker. Deras personligheter kommer nu fram mer och mer.

Deras tänder har börjat komma fram. Vid fem veckors ålder ca. lär valparna sig det som kallas bithämning. De biter i varandra, i tassar, svansar och öron med sina vassa små mjölktänder, vilket kan leda till att den som blir biten skriker/piper och bitaren släpper då taget. De lär sig hur hårt man kan ta i utan att leken avbryts och de lär sig hur man ska umgås och att anpassa sina signaler efter mottagarens reaktioner.

Alla tre småttingar är nyfikna, gosiga och glada, de viftar på sina små lurviga svansar när man kommer och pratar med dem. Sätter man sig på golvet hos dem så kommer alltid någon och vill upp i knät, ibland alla tre. De har lärt sig nu att det skramlande ljudet från matskålarna betyder Mat, då blir de så glada och ivriga allihopa. -Det är så gott med mat!

I tisdags fick valparna undersöka en del av naturen, inne i sin trygga “vrå”. Kan vara bra innan de ska få gå ut för första gången. Vi tog in kottar, löv, mossa, några pinnar, en lite större sten, vedträ och bark. Det var intressant och kul tyckte de. Mossan började de slita i och en tog ett löv i munnen och sprang iväg med. 🙂 (Detta gjorde vi till Solskenskullen också). Idag var det dags att få komma ut lite, en och en, tillsammans med mamma Alva. Det gick bra, alla tyckte att det var spännande och två av dem ville gärna springa iväg lite längre. Men idag fick de bara vara ute en liten stund och vid altan, innan vi gick in fick de sitta i knät och lyssna på alla ljud. Alva höll sig nära men gick även iväg några meter emellanåt för att kolla så ingen kom in på tomten och försökte ta hennes bebisar.

Lyckades ta bild på en och en när de sitter vid sin sovplats, sötnosarna! De är lika morfar Kenzo i färgerna.